Minusta

”Tuhannet klassikot ja kymmenet tuhannet metodit – lopulta kaikki oli kiinni sydämestä!” Nèiguānjīng


Kaarne Karjalainen

Idän kehollisissa perinteissä minua kiehtoo niiden kokonaisvaltaisuus. Ihmisolento kaikkine kommervenkkeineen nähdään osana elävää maailmankaikkeutta eikä siitä erillisenä. Ihmisolennon vaivat ja kivut, samoin kuin huimaavimmat huippusuoritukset ja uljaimmat henkiset saavutukset, ymmärretään osaksi kaikkeuden kudosta. Tästä metafyysisyydestä huolimatta – sekä sen ansiosta – sekä shiatsu että qigong ovat myös erittäin käytännönläheisiä menetelmiä.

Aiemmin olen toiminut pääasiassa luontoalan sekatyöläisenä ja juuri luonnon kautta löysin tieni myös näiden sisäisten lajien äärelle. Aikani ihmistä ihmeteltyäni tajusin lopulta myös ihmiskehon olevan osa luontoa. Tässä hitaassa oivalluksen prosessissa sekä luontokokemukseni että kehollinen kokemukseni ovat olleet avainasemassa.

Qigong on se laji, joka lopullisesti sai minut kiinnostumaan kehollisuudesta. Ensikosketus lajiin tuli jo vuosia sitten eräällä permakulttuurikurssilla, mutta varsinainen innostus syttyi vasta myöhemmin. Olen kiinnostunut ensisijaisesti qigongin taolaisista muodoista ja taolaisen tradition syvemmistä muodoista. Qigong-harjoitukseni on jo verrattain lyhyessä ajassa muuttanut minua lukuisin tavoin ja kiitollisena jatkan tätä hyvin alkanutta matkaa!

Qigongin kautta kiinnostuin myös shiatsusta, sillä ohjaustyössäni sekä omassa harjoituksessani olen huomannut useimpien ihmiskehojen olevan tarpeettoman jäykkiä. Shiatsussa viehättää etenkin sen monimuotoisuus ja muuttuvaisuus. Se sallii monenlaisen työskentelyn ja ottaa hienosti huomioon ihmiskehojen moninaisuuden. Se on kehollista käsityötä ja samalla erittäin toimiva hoitomuoto. Shiatsu on siis pehmeä mutta tehokas, hellävarainen mutta tavattoman toimiva tapa avata itseään ja avartaa maailmaansa.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin näkökulmasta nämä idän ihmeet eli sisäiset taiteet ovat päättymätön tutkimusmatka kehon, energian ja kaikkeuden leikkauspisteeseen. Idän sisäisissä taiteissa riittää ammennettavaa vaikka useammaksi ihmiselämäksi. Tervetuloa siis matkalle kokonaisvaltaisempaan kehollisuuteen ja luonnollisempaan hyvinvointiin!

Keskeinen osaamiseni:

Shiatsu-hieroja (Hyvinvointikeskus Rauha, 2020)

Shiatsun peruskoulutus: tekniikan perusteet, kehonkäsittelytaidot sekä kiinalaisen filosofian perusteet. Vastuukouluttaja sensei Seija Ekholm.

Qigong-ohjaaja (200h) (Qigong & Daoist Training Center, 2019-2020)

Qigong-ohjaajakoulutus: Qigong-harjoitukset ja teoria, kiinalaisen lääketieteen perusteita sekä taolaisen zuowang-meditaation perusteet. Koulutus vastaa amerikkalaisen National Qigong Associationin ensimmäistä tasoa (NQA Qigong Teacher Level 1). Vastuukouluttaja shifu Michael Rinaldini (Li Chang Dao).

Internal Arts Academy (Lotus Neigong) (03/2020 alkaen)

Taolaisen qigongin & neigongin syventäviä opintoja laoshi Damo Mitchellin erinomaisessa opetuksessa.

Muu koulutukseni:

 • Kamana Naturalist Training Program (Wilderness Awareness School)
  (2017-2019)
 • Kalevalaisen hengenperinnön ja luontomeditaation opettaja (IKIAIKA-koulutusohjelma / Johannes Setälä-keskus)
  (2014-2017)
 • Erä-ja luonto-oppaan ammattitutkinto (Ammattiopisto Lappia)
  (2015-2016)
 • Filosofian maisteri, Yleinen historia (Itä-Suomen yliopisto)
  (2004-2011)

© Elonliekki 2021